tirsdag 14. oktober 2008

Lakeland-vekkelsen slutt.

Dagen melder 14/10 (s. 16) at ledere i Lakeland-vekkelsen tar sterk selvkritikk over det som har skjedd. Lederen Todd Bentley er ute av bildet så langt - han er også separert fra sin kone, og flere pinseledere har kommet med sterk kritikk av det som skjedde i Florida i sommer. En går sterkt ut mot en stor del av den karismatiske vekkelsen og sier faktisk at den stor del vi følge Antirkist når haan kommer, fordi de mangler dømmekraft.

Det er sterk kost. Jeg kjenner for lite til detaljene der til å kunne underskrive det. Men vi vet at der dømmekraften svikter, får nye retninger lett innpass. Derfor er det viktig å våke i denne tid. Det vrimler av nye retninger og spesial-lærere som vet en mengde nytt åndelig talt.

Pastor Dutch Sheets i Colorado, USA, fremfører sterke anklager og mener de må ta selvkritikk. Han lister opp fire viktige punkter - her siterer jeg noe av det første: "Vi, ledern ei den karismataiske bevegelse, har operert med en ekstrem lav dømmekraft. For å si det som det er prøver vi ikke en gang å bedømme. Vi tar en persons troverdighet for gitt basert på gaver, karisma, størrelse på menighet eller tjeenste, evne til å profetere eller utføre mirakler osv."

Dette må de bl. a. be om tilgivelse for å forandre i den videre tjenesten. Sheets sier at han "omvender jeg meg overfor Gud og ber om tilgivelse for Kristi kropp".

Og det rammer antagelig også noen norske forhold. I denne siste tid må vi våke og be og være åndelig edrue. Ellers faller vi lett i grøften. Vi lever i en meget farlig tid.
ndh.