onsdag 3. september 2008

Forfølgelse i Pakistan.

Kristen student torturert til døde i Pakistan

Den 19 år gamle kristne studenten Javed Anjum ble grovt mishandlet og torturert inne på en lokal islamsk madrassa (koran-skole), og døde senere av skadene han ble påført. Få timer før den unge studenten døde på et sykehus i Faisalabad ble en muslimsk leder ved navn Ghulam Rasool arrestert og siktet for medvirkning til drapet.
Rasool er blitt identifisert som bønneleder og vaktmann ved koran-skolen der Anjum i fem dager ble utsatt for brutal tortur. Ifølge Anjum var også rektoren ved skolen, Ghulam Murtaza Shah, delaktig i torturen.

Sendte ut etterlysning

Anjum forsvant da han var på vei fra Toba Tek Singh til bestefarens hjem i Gorja. Da han ikke dukket opp hos bestefaren meldte faren fra til politiet. Han la samtidig ut etterlysning på ulike TV-stasjoner. Fem dager senere ble Anjum brakt inn på politistasjonen av representanter fra koran-skolen Jamia Hassan Bin Murtaza. Skolens representanter hevdet at han hadde forsøkt å stjele vannpumpen deres. Anjum var så ille tilredt at politiet nektet å ta ham i forvaring. I stedet gav de familien hans beskjed om å ta ham med til det lokale sykehuset. To dager senere ble han overført til et hovedsykehus i Faisalabad, men til tross for intensiv behandling døde Anjum 11 dager etter han ble innlagt på sykehuset.

Brutal tortur

På dødsleiet forklarte Anjum til politiet at han ble torturert fordi han nektet å konvertere til islam.I følge hans eget vitnesbyrd, som ble filmet av familien, ble Anjum fanget av personer fra koran-skolen da han stoppet for å drikke vann fra skolens vannkran. Da ledelsen ved skolen fant ut at Anjum var kristen forsøkte de å tvinge ham til å konvertere til islam. Da han nektet ble han utsatt for barbarisk tortur. Han fikk gjentatte ganger elektrisk støt på ørene. Høyre arm og fingre ble brukket. Fingernegler ble trukket ut. Huden ble brent. Han fikk kraftige slag mot føttene og nyrene. Ifølge obduksjonsrapporten ble det funnet 26 sår på kroppen hans.

Anjum fortalte til politiet at han under tortur hadde blitt tvunget til å repetere ordene i den muslimske trosbekjennelsen, en handling som ifølge islamsk lov innebærer at man konverterer til islam. Overfor familien sin bedyret han imidlertid at han ikke hadde gitt opp sin kristne tro.

Lunken holdning

Da en gruppe etterforskere fra Center for Legal Aid Assistance and Settlement i Lahore besøkte politistasjonen i Toba Tek Singh dagen etter Anjums død, forklarte politisjefen at de anklagede "ikke hadde slått for å drepe". – Anjum oppsøkte koran-skolen for å stjele, sa politimannen videre. – Derfor er det Guds vilje at han døde slik.

En lokal kristen som følger saken har uttalt følgende til nyhetsbyrået Compass: – Myndighetene ønsker ikke at en muslimsk bønneleder skal bli arrestert. De frykter at slike arrestasjoner kan ødelegge forhold til sterke ekstremistiske deler av det muslimske elektoratet. 10. mai besluttet likevel dommeren i rettssaken mot den muslimske lederen Rasool at han skulle holdes i varetekt mens politiet fortsetter å etterforske saken. Politiet vurderer angivelig også å arrestere to andre som er mistenkt i saken.

Hovedministeren i Punjab, Pervaiz Elahi, gir uttrykk for skepsis. – Selv om muslimske religiøse ledere tidligere har blitt arrestert, har vi ikke "sans for slike ekstreme tiltak", sa Elahi nylig i et intervju med avisen The News. – Vi må vise harmoni og enhet i våre rekker for ikke å gi inntrykk av intoleranse mot islam.

Kilde: Compass Direct
Pakistan og Feel free in Jesus.