lørdag 8. desember 2007

Kristendom og skole.

Kristendomsfaget ut av skolen.

Det siste trekket ved regjeringa er å forandre navnet på KRL-faget. Vi var ikke så begeistret for alt i dette faget, men det hadde tross alt en stor kristendomsdel. Nå skal alle religioner stilles likt. Den nye ministeren for skolen var tydelig begeistret og seiersbevisst på TV da han annonserte det som skulle skje.

At ordet kristendom forsvinner fra navnet på faget, er et signal, sier han. Og det har han rett i. Det blir et signal til folket vårt om at kristendom ikke lenger er viktig for dem. Alle religioner skal være like, og undervisningen blir dermed intetsigende.

Flere privatskoler.

Nå blir det enda viktigere å starte nye privatskoler i bygd og by. Bare den kan nå sikre en sann opplæring i kristen tro – som har vært et bærende element i folket vårt gjennom tusen år. Det må ikke forsvinne.

Samtidig må vi fremdeles arbeide for at den offentlige skolen skal få en kristen grunntone. Det betyr ikke at en behøver å ha forkynnelse i form av vekkelsesmøter. Det er det lenge, lenge siden det har vært – om det noen gang har skjedd slik sosialistene nå snakker om.

Regjeringen har truet med nedleggelse av ”privatskolene”. Og de vil nekte tilskudd. Ennå sier de at det er lov med livssynsskoler. Men hvor lenge? Med den tankegang som stadig kommer fram at staten skal styre alt.

Statsstøtte.

Det er underlig. De aller aller fleste i folket vårt har en kristen forankring om ofte svakt. Og vi betaler skatt som alle andre. Våre skattepenger går dermed til en humanetisk skole som skygger unna alt som smaker av kristenmanns blod.

Da er det ganske underlig at de kristne ikke skal få en selvsagt støtte til sine skoler. Det burde heller være slik at staten oppmuntret de kristne til å starte skoler, når et stort flertall av folket har syn for kristendommen (selv om de ikke er personlig kristne).

Kristenfolket må be mye for dette. Skolen er oppdragelsen av folket i framtida. Slik signalene er nå, blir folket et avkristnet folk før vi egentlig tror det. Og et avkristnet folk ligger åpent for alle nye tanker og retninger som oppstår. De har intet fundament for sitt indre liv, og griper til der de finner noe. Da går det galt. La oss be for landet vårt.

NDH.